Royal Proeverij

Voor de Champagneliefhebber

Een Royal proeverij is een sprankelende en feestelijke ervaring waarbij de focus ligt op het verkennen en genieten van de unieke kenmerken van mousserende wijnen o.a. Champagne. 

Tijdens de proeverij worden verschillende mousserende wijnen geproefd, elk met hun eigen stijl en kenmerken. Dit kan variëren van brut (droog) tot demi-sec (halfzoet) en van vintage (oogstjaar) tot non-vintage (samengesteld uit verschillende oogstjaren). 

De vinoloog begeleidt de deelnemers bij het proeven van de champagnes. Dit begint met het observeren van de kleur, die kan variëren van lichtgeel tot goud of zelfs rosé, afhankelijk van het type champagne. Vervolgens worden de bubbels bekeken, waarbij fijne en aanhoudende bubbels een teken zijn van kwaliteit.

Bij het proeven van mousserende wijn wordt er aandacht besteed aan de aroma's die uit het glas opstijgen. Dit kan een scala aan geuren omvatten, zoals citrusvruchten, witte bloemen, brioche, geroosterde noten en minerale tonen. Ook zullen de smaakprofielen omschreven worden. Dit houd in: het waarnemen van de zuurgraad, de fruitige tonen, de textuur en de lengte van de afdronk. 

Een Royal proeverij is een vrolijke en verfijnde gelegenheid om te genieten van de sprankelende pracht van mousserende wijnen.

 

Prijs: vanaf €34,50 p.p. (excl. reiskosten)

(minimaal 6 personen)

Duur: 2,5 á 3 uur

De vinoloog verzorgt de wijn, wijnglazen, aromawiel en proefformulieren.

Indien gewenst kunnen we een lijst van hapjes suggesties toesturen

Vul voor meer informatie het contact formulier in

Contactformulier