• Proeverijen
  • Cursussen
  • Opleidingen

Luxe Proeverij

Voor de ervaren wijndrinker

Een luxe wijnproeverij is een verfijnde en meeslepende ervaring voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een dieper begrip en genot van uitzonderlijke wijnen. 

De vinoloog begeleidt je tijdens de reis door verschillende wijnen.  De proeverij begint meestal met een verfrissend glas mousserende wijn om het gehemelte te reinigen en de zintuigen te activeren. Daarna worden er een reeks wijnen gepresenteerd, die elk hun eigen karakter, regio en druivensoort vertegenwoordigen. Dit kan variëren van elegante witte wijnen, zoals een verfijnde Chardonnay uit de Bourgogne, tot complexe rode wijnen, zoals een krachtige en gestructureerde Barolo uit Piemonte.

 

Tijdens de proeverij wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het waarnemen van de aroma's en het analyseren van de smaken en textuur van elke wijn. De sommelier kan de deelnemers begeleiden bij het herkennen van verschillende aroma's, zoals fruitige tonen, kruiden, bloemen of subtiele houttonen. Daarnaast worden ook de nuances van smaak en mondgevoel besproken, zoals de zuurgraad, tannines, body en afdronk van elke wijn.

Om de ervaring compleet te maken, kunnen er bijpassende culinaire* hapjes geserveerd worden die harmoniëren met de wijnen. Dit kunnen verfijnde kazen, fijne vleeswaren, delicaat gerookte vis of gastronomische amuses zijn. De combinatie van de juiste wijn met de bijpassende gerechten verhoogt de smaakervaring en laat de gasten kennismaken met de kunst van het wijn-spijs-paar.

*(tegen extra kosten)

Een luxe wijnproeverij is een uitgelezen kans om de complexiteit en schoonheid van wijnen te ontdekken en te waarderen. Het is een gelegenheid om te genieten van de beste selectie wijnen, geleid door experts, en om te worden ondergedompeld in een wereld van verfijning en verfijning.

 

Prijs: vanaf €49,50 (excl. reiskosten)

De luxe proeverij duurt 2,5 á 3 uur. 

De vinoloog verzorgt de wijn, wijnglazen, aromawiel en proefformulieren.

Indien gewenst kunnen we een lijst van hapjes suggesties toesturen

(minimaal 6 personen)

Vul het contactformulier in voor meer informatie

 

 Contactformulier