Classic Proeverij

Leer alles over wijn en wijnproeven

Een classic wijnproeverij is een informatieve ervaring waarbij de focus ligt op het verkennen van verschillende wijnen en het leren begrijpen van hun karakteristieken. Deze proeverijen kan thuis of op locatie georganiseerd worden.

Onze vinoloog zal alles vertellen over o.a. de herkomst, de druivenrassen, de geschiedenis van het wijnhuis of de wijnregio en wijnbouw. Ook zal hij uitleggen waar je op moet letten bij het proeven dan de wijn zodat je die zelf kunt gaan herkennen.

Tijdens de proeverij worden er minimaal 8 verschillende wijnen geproefd, variërend van witte en rode wijnen tot rosé, mousserende of dessertwijnen.

De vinoloog begeleidt de deelnemers bij het proeven van de wijnen. Dit omvat  het ruiken van de aroma's, waarbij men probeert om karakteristieke geuren te ontdekken, zoals fruitige tonen, kruiden, bloemen of houtachtige elementen. Vervolgens wordt de wijn geproefd, waarbij men aandacht besteedt aan de smaakprofielen, zoals de zuurgraad, tannines, body en afdronk. Dit word doorgenomen met behulp van een aromawiel.

 

Een klassieke wijnproeverij is een geweldige manier om nieuwe wijnen te ontdekken, de waardering voor wijn te vergroten en te genieten van de sociale aspecten van het delen van deze ervaring met familie, vrienden of collega's.

 

Prijs: vanaf €17,50 p.p. (excl. reiskosten).

Duur: 2 uur

De vinoloog verzorgt de wijn, wijnglazen, aromawiel en proefformulieren.

Indien gewenst kunnen we een lijst van hapjes suggesties toesturen

Voor meer informatie vul dan het contactformulier in.

Contactformulier